Valkenhaeghe

In het hart van Helmond West is het huiselijke Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe gevestigd. Hospice en Logeerhuis Valkenhaeghe maakt deel uit van Sint Annaklooster en biedt zorg in de laatste levensfase en logeermogelijkheden.
De zorg in de laatste levensfase is gericht op het begeleiden van het stervensproces; bijvoorbeeld door het verlichten van pijn. Maar ook door tegemoetkomen aan de individuele emotionele, sociale en spirituele behoeften die horen bij het ingaan van de laatste levensfase. Tijdens het verblijf hebben onze medewerkers ook veel aandacht voor het ondersteunen van familieleden en andere naasten van onze gasten. Zoals wat je kunt verwachten als iemand sterft en hoe je je naaste het beste hierin kunt ondersteunen. Sint Annaklooster is lid van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost-Brabant.

Wij zijn vereerd uitgekozen te zijn als goed doel voor ‘’In beweging tegen kanker’’. Bovenaan ons verlanglijstje staat het installeren van horren voor alle ramen en deuren. Onze gasten kunnen op een bepaald moment niet meer uit bed. Door het openen van ramen en deuren kunnen zij toch genieten van het leven buiten. Het ‘voelen’ van het leven buiten lijkt zo vanzelfsprekend, totdat het niet meer kan. Veel van onze gasten kunnen intens genieten van het geluid van de vogels in de vroege ochtend of de geur na een flinke regenbui. De horren zorgen ervoor dat onze gasten zoveel mogelijk van het buitenleven kunnen genieten zonder ongenodigde gasten zoals vliegen, muggen en wespen. Alle sponsoringen die wij mogen ontvangen zullen ten goede komen van onze gasten.